whatsapp icon

(Senior) Commercieel Technisch Accountmanager

Sales

Uitgelicht: (Senior) Commercieel Technisch Accountmanager

De kandidaat woont samen met zijn vrouw en kinderen in het zuiden van het land. Hij heeft een zorgzaam karakter, en is de vraagbaak van zijn huis.

De kandidaat heeft de volgende opleidingen afgerond

  • T.S. (Micro)Elektronica
  • NIMA-PR & voorlichting
  • Basis Marketing

De kandidaat is een nieuwsgierig persoon met een open persoonlijkheid die eerlijk overkomt in zijn communicatie. Hij is technisch ingesteld. Hij baseert zijn commerciële vaardigheden op de techniek. Zijn drijfveer om s ‘morgens vroeg op te staan is, gunfactor opbouwen en uiteindelijk scoren voor zijn werkgever. Als verkoper is hij meer een consultative seller. Hij zoekt het probleem op bij klanten springt hierop in met zijn kennis en kunde. Hij snapt het spelletje en denkt niet alleen vanuit het product, maar vanuit de klant. Als voorbeeld; hij geeft aan door de oplossingen dat hij nu biedt bij klanten de kosten voor het gehele jaar berekent en dit bespreekt met de klant.

Hij is een denker en doener, de verhouding is goed verdeeld naar zijn zeggen. Het is handig om hierop door te vragen. Hij geeft aan dat hij zijn commerciële ideeën ook daadwerkelijk uitvoert. Hij komt ook zo over. Kan zich snel aanpassen aan de situatie.

De kandidaat heeft op dit moment  meer dan 180 klanten op zijn naam en een omzet boven de 1,5 milj. De klanten bestaan uit 80% bestaande en 20% nieuwe klanten. Daarnaast nog de non-actieve klanten. Hij is trots omdat hij veel non-actieve klanten weer klant gemaakt Voor de pandemie maakte De kandidaat 20 tot 16 bezoeken per week. Nu meer omdat hij vooral online bezig is met zijn klanten. De kandidaat heeft liever een-op-een contact met klanten dan online. De kandidaat kan op verschillende niveaus makkelijk communiceren nu het de directie of monteur is hij schakelt mee met de klant. Zijn planning maakt hij zelf en vult dit zelf in.

Veel sterke punten aangegeven, zijn zwakke punten zijn dat hij eigenwijs is en niet snel toegeeft. Op zich is dit niet per se negatief. Hij zegt wel leergierig te zijn, vooral in zijn beginperiode maakt hij gebruik van alle kennis van de organisatie, nadat hij zelfstandig wordt wil hij liever zelf oplossingen bedenken.